onsdag 16 september 2009

Schyssta lökar och lite ångest

Fördelen med att bo i södra Sverige är att det oftast är korta och milda vintrar.
Nackdelen är att när man shoppar höstlökar via nätet, så får man vänta till allra sist innan man får hem dem :P
*kliar i planteringsfingrarna* Har beställt en salig blandning av lökar; tulpaner, narcisser, snödroppar, krokus och jag minns inte allt. Men, det är bara att tålmodigt vänta :D

Idag har jag många tankar och funderingar. Vi har under lång tid haft problem med vår äldsta pojke, och han är just nu under utredning hos BUP, och vad de hittills har kunnat säga är att de misstänker att han kommer att få en diagnos inom autismspekrat. De diagnoser de har pratat om mest är ADHD och Aspergers syndrom. Ska på läkarbesök i morgon, och hoppas då att vi kan få lite fler svar på saker och ting.

Nu har jag fått "erbjudande" från förskolepersonalen att på nästa föräldramöte få en chans att berätta för de andra barnens föräldrar om situationen kring vår pojke, eftersom de möter honom på förskolan ibland, och att hans beteende i vissa situationer har chockat, och ibland t.o.m skrämt både barn och föräldrar, just på grund av att de inte vet om hans problematik.

Mina känslor inför detta är mycket tudelade. Å ena sidan, så vore det självklart bra om man kunde öka förståelsen kring hans problem, och hans beteende på grund av detta. Samtidigt så känner man sig oerhört sårbar både för sin egen och för vår pojkes skull om man skulle lämna ut honom så.

Kom gärna med tankar kring detta, och om någon där ute är/har varit i liknande situation, så är jag tacksam för råd och tips :)

Nog om detta, iaf för stunden. Nu vankas här kaffe och bloggrunda :D

2 kommentarer:

  1. hallojs där!
    Visst är du scrap-Bejbi? Visst kallade du dig så scrapforumena? Kul att du tittade in i min blogg, är ju LenaS även i denna vita värld.
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  2. Hihi...jomen visst är det så :-D Jasså, vi häckar i samma värld även på detta planet?! *s*

    SvaraRadera